Veganistische wijn uit Kroatië

Min: €0 Max: €30

Bij het klaren van de wijn worden stoffen gebruikt voor de verwijdering van bacteriën, gistcellen en andere ongewenste verontreinigingen die de smaak en het uiterlijk van de gebottelde wijn kunnen aantasten.

Deze bindmiddelen clusteren de deeltjes, maar zijn vaak van dierlijke oorsprong. Gebruikt wordt onder andere gelatine (verkregen uit runder- of vishuid en botten), caseïne (een melkeiwit) en eiwit. Voor wijnen gebotteld vóór 1997 gebruikten wijnmakers zelfs bloed.

Veganistische alternatieven

Er kunnen echter ook minerale alternatieven worden gevonden, zoals bentoniet (afgeleid van klei) of plantaardige stoffen afgeleid van tarwe, erwt of soja.

Bij de Kroatische wijnhuizen is gebleken dat alle wijnen van PP Orahovica, Vina Carić, Madirazza, Bolfan en Kabola volledig geschikt zijn voor veganisten.


Pagina 1 van 2
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »